ŠTO TE NEMA - Chicago

ŠTO TE NEMA nomadic monument in Chicago on July 11th, 2017. 
ALL ARE WELCOME!

ŠTO TE NEMA public monument brings together different communties to commemorate the Srebrenica genocide every July 11th. Made with collected porcelain cups (fildžani) filled with coffee, ŠTO TE NEMA travels to a different city annually.

Please join us from 9am - 9pm on Tuesday, JULY 11, 2017 at Daley Plaza in Chicago for the 12th annual iteration of ŠTO TE NEMA monument.  
#StoTeNema #monument #Srebrenica #NeverAgain#stotenemachicago2017

Download PRESS RELEASE

//
SPOMENIK SJEĆANJA “Što Te Nema?” u CIKAGU 11. JULA 2017. 
SVI SU DOBRODOŠLI!

Spomenik sjećanja "Što Te Nema?" se svakog 11. jula postavlja u drugom gradu u bliskoj saradnji sa BiH dijasporom i svima koji žele obilježiti dan godišnjice genocida u Srebrenici. Sačinjen od fildžana napunjenih kafom, koji se prikupljaju od bosanskohercegovačkih porodica iz cijelog svijeta, spomenik "Što Te Nema?" putuje svijetom kao nomad. 

Molimo vas da donirate fildžane za spomenik "Što Te Nema?" koji se ove godine postavlja po 12. put i na taj način, pomognete da ukupan broj sakpuljenih fildžana bude što bliži broju ukopanih žrtava u Potočarima. Svaki fildžan je vrijedan jer simbolično predstavlja jedan izgubljeni život….

Ovogodišnja postavka će biti održana od 9:00 - 21:00 sati, 11. jula na Daley Plaza u Čikagu. #ŠtoTeNema #fildzan #spomenik #genocid

-Pitanja? Kontaktirajte umjetnicu i autora projekta: 
Aida Šehović (sto.te.nema.monument@gmail.com) 

-Pitanja? Kontaktirajte koordinatora projekta za Čikago: 
Asja Dizdarević (773) 931-0894